S bicikli po snegu
Uporabniški profil
Registriraj se
Moj TB profil
Moja oprema
Ustvari podpis za forum
Pregledi
Poročilo
Pregled mojih treningov
Pregled mojih udeležb na tekmah
Treningi
Dodaj nov trening
Moje standardne proge
Tekme
Dodaj udeležbo na tekmi
Virtualni izzivi
Pregled virtualnih izzivov
GPS poti
Moje GPS poti
Dodaj GPS pot

Kolesarski Blog
Avtor: branco | Datum: 20. januar 2011 | Ogledov: 18992

Zimska bicikl tura

S bicikli po snegu

Kot kaže se Božično novoletna tura na Koroškem prijemlje. Vsaj tako je slutiti po včerajšnji že četrti po vrsti. Tokrat se nas je nabralo kar 14 neustrašnih biciklistov, ki nam minus ne more do živega. Letošnje temperatura je bila 10°C toplejša kakor lani, pa je klub temu termometer še vedno kazal 5 minusa :)

Zbirališče na Ravnah

Za tokratno uživanje na snegu smo si izbrali kmetijo Trot v Strojni, kjer smo bili pogoščeni s hrano in pijačo kot smo si želeli. Zahvala gre v prvi vrsti generalnemu sponzorju ture Lojznu in manjšim sponzorjema Tomasu in Tilnu. Hvala ;-)

 

Tega na Ravnah ne vidijo prav pogosto

Zbor udeležencev je bil ob pol deseti na Ravnah, klasično bi lahko rekli, za ogrevanje je poskrbel generalni sponzor. Enega za moč in enega za ” kr` tk ” smo si rekli. Štart v sneženju na turi ni nič posebnega za nas, za ostale udeležence pa peto čudo. Avtomobili so opazno zmanjšali hitrost, ko so nas zagledali, kot bi bili jumbo plakati s katerih nas pozdravljajo pomankljivo oblečene mladenke :) Ampak tega smo na zimskih potepanjih vajeni. Najvažnejše je bilo, da zaradi nas ni prišlo do nepričakovanih trkov !

Stanko na mestu :)

Do Prevalj smo se odpeljali po na novo spluženi kolesarski stezi. V Prevaljah pa prvi postanek. Krivec za to pa je bil Stanko, ki je tokrat ostal doma. Ker smo za moč že vzeli napitek, smo tokrat še enega spili za ” kr`tk ” , malo pogučali in gasa naprej. Tokratna tura je bila planirana po trasi  Krejanovega memoriala.

Pod snegom led , se ne vidi :)

Vendar samo do polovice, pri Žirovnikovem križu smo se namreč obrnili za Strojno. Vendar prej, da smo ga dosegli je bilo pretečenega veliko znoja, saj se je pod novozapadlem snegu skrival led, kateri nam je delal probleme in težave. Na vsake toliko časa smo se čakali, da se grupa ne bi preveč raztegnila in s tem izgubila ime skupna.

Pavza malo pod Strojno

Kot zanimivost na tem snežnem potepanju velja omeniti, da je bil z nami tudi Robi, kateri drži rekord Krejanovega memoriala in tokrat smo se lahko pohvalili, da smo se ga držali kot ceki. Ni in ni nam mogel uiti, čeprav se je trudil. Sicer ga na prireditvi lahko vidimo samo na štartu in cilju :)

Vsaj malo uslugo nam je naredil

Bil je tudi odsek trase, kjer smo se bili primorani spremeniti v pohodnike, sicer ne bi prišli nikamor. Vsake toliko časa smo naleteli na snežni plug, ki pa nam ni kaj dosti koristil. Do samega vrha Strojne smo ” cijazili” dobri dve urci, kar pa ni bilo nič narobe. Proti vrhu pa sonce, kaj bi si še lahko želeli lepšega.

Pogled izpod …

Strojna se nam je prikazala v vsej svoji zimski lepoti. Res lahko samo stojiš in buljiš na kako lepem delu planeta živimo. Do Trota iz vrha ni bilo več daleč, čeprav sprva nejeverni Trotovi so se ob našem prihodu samo nasmejali in nas sprejeli v svoj topel dom.

Lepote Koroške

Aperativ za dobrodošlico, pa kasneje mošt na delovni temperaturi, hmeljev napitek in okusen pasulj z domačim koncem je bil le pika na i vsemu skupaj. Ker so pozimi dnevi kratki, smo se okoli pol četrte  poslovili od gazdarice in naredili še gasilsko sliko. Ker je bila nad nami tako navdušena, smo ji eno slikco tudi obljubili, da jo bo lahko obesila in se z njo hvalila svojim gostom :)

Gasilska ( za ogled fejst pobov klikni na slikco ;-)

V dolino smo se spustili v različnih smereh, Prevaljčani nazaj v klanec proti vrhu, mi, ta domači pa samo dol, čez zasnežene travnike. V dolino smo se vrnili kot ponavadi v trdi temi. Bogatejši za še eno zimsko izkušnjo kolesarjenja.

Kakšen užitek je to, ne boste vedeli, dokler tega ne boste sami okusili. Lahko pa se pričnete pripravljati že sedaj, ko vas lahko povabim na peto po vrsti v decembru 2011. Generalni sponzorji so že določeni, to bomo tisti, ki bomo prihodnjo leto na torti upihnili ?0 svečk :)

Na koncu bi se rad zahvalil vsem udeležencem, ki so pripomogli temu, da je zimska pravljica dobila še eden epilog s srečnim koncem. Lojz, Tilen, Tomas, Simon, Igor, Mladen, Robi, Blaž, Primož, Matej, Milan, Marko in Danilo, ufff še sreča da nas ni bilo več :) Fajn je bilo v vaši družbi, prihodnje leto pa spet, verjamem da nas bo še več ;-)

Biciklistični pozdrav

Video zapis ture

 

Foto utrinek ;

Kolesarska steza Ravne Prevalje splužena

Kaj dogaja ??

Obvezna kolesarska oprema pozimi

Tudi pohodnike smo se šli

Po okrepčilu sledi slikca :)

Strojna

Vesele nogice ;-)

Dober tek ..

Brez padcev na takšni turce ne gre

Driftanje, bi rekla mladina :)

Vedno nasmejan


Komentarji
PingWin
20. jan 11 ob 22:14
Branco, odlična reportaža, fotke povedo vse! Čestitke za podvig - sam bi se zvrnil že po stotih metrih vožnje po snegu ;)
bobo
25. jan 11 ob 21:39
Zakon! *****

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.