Gremo na bicikl
Uporabniški profil
Registriraj se
Moj TB profil
Moja oprema
Ustvari podpis za forum
Pregledi
Poročilo
Pregled mojih treningov
Pregled mojih udeležb na tekmah
Treningi
Dodaj nov trening
Moje standardne proge
Tekme
Dodaj udeležbo na tekmi
Virtualni izzivi
Pregled virtualnih izzivov
GPS poti
Moje GPS poti
Dodaj GPS pot

Kolesarski Blog
Avtor: branco | Datum: 19. december 2009 | Ogledov: 17768

Čez goro z bicikli na ričet !

Gremo na bicikl

 

Tretja po vrsti, snežna bicikl tura je uspela na polno. Čeprav sem sprva zaradi nizkih temperatur dvomil v udeležbo bicikl ture  me je presenetila z udeležbo. Čeprav je sobotno jutro sneg naletaval na polno se nas je kljub temu zbralo devet. Devet neuničljivih bi rekel. Dobra volja in super razpoloženje pred štartom je dalo vedeti, da bo ta skupna tura nekaj posebnega.

Zimska%20tura002.jpg

Zimska%20tura001.jpg

Po "normalni" cesti je še šlo !

Zbirno mesto je bilo že tradicionalno pred Ek barom na Ravnah. Biciklisti smo se počasi pričeli nabirati.  Začudenih obrazov iz avtomobilov pa kar ni bilo konec :) Le kaj je tem možem v pajkicah, so si mislili. Priznam, da tudi sam ne bi kolesaril, bi bil popolnoma enak in bi si prav tako mislil svoje. Po snegu smo se že vozili in nam ni bila to španska vas. Nismo pa še bili v takšnih razmerah. Na novo zapadel sneg spet zahteva drugačno tehniko vožnje, še posebej tam, kjer ni sledi avtomobila, tam, kjer zapeljemo v cel sneg. Za traso smo se odločili tik pred štartom.

Zimska%20tura003.jpg

Prvi občutek po celem snegu

Šli bomo po poteh Koroškega pokala, do LK Strojna, mimo Trota do vrha Strojne , kjer je sledil spust do idilične vasice Jamnica in ekološke kmetije Mikl, kjer smo imeli naročen topli obrok.

PC190012.JPG

Lojz je bil premočan za ubogo gonilko :)

Vendar pazi. problemi so se pričeli že slabih 500 metrov od izhodišča naše trase. Lojz, ki si je tako želel zvoziti to turo je omagal. Pravzaprav je omagala gonilka pod  težo njegovega  pritiska in se  lepo zlomila. Ojej, katastrofa, slabo se je začelo sem si mislil ! Amapk mi smo ga vsekali naprej, brez Lojzna, ki si je zato dal duška v bližnjem bifeju :)

Zimska%20tura006.jpg

Do križišča, kjer smo zapeljali iz asfalta, na makedam je bila cesta dobro zvožena od tam pa ....kriza. Cesta je bila vedno bolj zasnežena, temperatura pa tudi vedno nižja,  - 13 °C je kazalo na naših urah, ampak je šlo. Prvi smo to nizko temperaturo občutili na konicah prstov. Tukaj ti še nevem kakšne rokavice niso kaj prida pomagale.

Zimska%20tura007.jpg

Paziiiii !!

Vedno težje je šlo, gume so zdrsavale, če si v klancu obstal, si težko spet speljal, vendar se je vse to z dobro voljo in nasmehom na obrazu dalo zvoziti. Vožnja pa, hja v normalnih pogojih se da do LK Strojna priti z normalnim tempom v slabi uri, snežne razmere pa so čas skorajda potrojile.

Zimska%20tura009.jpg

Lovska koča Strojna

Od lovske koče naprej pa so bile po snegu vidne samo sledi živali in pa naših gum. Prednost vožnje po gozdni cesti je ta, da drevje ulovi večji del snežink in je zato vožnja znosnejša. Sedaj je bilo potrebno premagati le še krajši položnjejši klanec do vrha Strojne na cca.1000 m/nv, kjer nas je pričakal Danilo z domačim "antifrizem", kateri je prišel res ob pravem času.

Zimska%20tura011.jpg

Zaslužni da smo prišli na vrh

Od tukaj je na vrsti samo še spust do Jamnice, katerega premagaš ob normalnih pogojih v max. 10 minutah. Tudi tokrat je šlo, pa čeprav samo navzdol nekaj čez 20 minut. Tukaj velja omeniti še pluženje ceste. Tukaj smo prvič srečali plug, ki je pa naredil samo piz.....! Namreč, ko sem se spuščal, je luknjo zakril  s snegom in kot te enkrat zanese se ne uloviš. Padec je bil takrat skorajda neboleč. Danes zjutraj pa hmmm, komaj sem vstal iz postelje. Upam, da se koleno hitro popravi, ter da bo pripravljeno na nove izzive, katerih bo še dosti :)

Zimska%20tura008.jpg

Gasilska na Štekniji

Ko smo prispeli do kmetije Mikl smo na brzino "švignili" v notranjost, se preoblekli in za mizo, kjer nam je gospodinja pripravila res odličen domač ričet za oceno 5+. Zraven pa zakuhan mošt, čaj  in pa  mošt na "delovni" temperaturi. Čas je tukaj mineval preklemano hitro. In ko smo hoteli naročiti še "Kločeve nudle" ni bilo več časa. Tema pri spuščanju bi nas prehitro ujela. Spet nazaj v zimske cunje in na mraz :)

Zimska%20tura012.jpg

Sožitje z Eko kmetijo Mikl

Tudi pri spustu do Šentanelskega grabna je bilo potrebno biti previden. Še bolj pa na cesti. Kaj  hitro lahko zanese avto ali pa tebe na biciklu ...

Zimska%20tura010.jpg

Upam, da bo kljub preživetim mukam Pinny še prišel k nam

Domov smo prispeli tik pred polno temo. Čeprav pomrznjeni, malo "potolčeni"  smo si bili enotni, da so takšne zimske ture nekaj posebnega in da jih bo potrebno še ponoviti. Mogoče že v januarju, ko bo dan malo daljši, sneg prijaznejši, Kločevi nudli pa okusni kot še nikoli.

Zimska%20tura004.jpg

Hvala vsem za odlično družbo, posebej nas je presenetil Pinny, ki se je pripeljal iz Šoštanja in z nami delil to noro zimsko turo. Ja, ja na Koroškem je fajn !!

Zimska%20tura013.jpg

Na poti proti Prevaljam nas je že  lovila noč


Komentarji
Ni komentarjev.

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.