Probal in preživel!
Uporabniški profil
Registriraj se
Moj TB profil
Moja oprema
Ustvari podpis za forum
Pregledi
Poročilo
Pregled mojih treningov
Pregled mojih udeležb na tekmah
Treningi
Dodaj nov trening
Moje standardne proge
Tekme
Dodaj udeležbo na tekmi
Virtualni izzivi
Pregled virtualnih izzivov
GPS poti
Moje GPS poti
Dodaj GPS pot

Kolesarski Blog
Avtor: PingWin | Datum: 31. julij 2008 | Ogledov: 21849

Iz LJ preko Vršiča v LJ (275 km)

Probal in preživel!

Ko se človek loti nečesa, sledi svojim ciljem. Takšnim ali drugačnim. Lotil sem se rekreativnega kolesarjenja, ki mi je predvsem v užitek, da je pa ta užitek toliko večji, rabim kondicijo in izkušnje. In tako se ta krog, nekako tako kot da bi pes lovil rep, vrti.

Od manjših razdalj po službi za manjši trebuh ;), sem postopoma prehajal na vedno večje in vedno bolj kontrolirane.  Predvsem zato, da napredujem, kakor tudi, da si ne delam z neumnimi napori (beri prevelikimi pulzi) preveč škode.

Za stimulacijo rekreativnim treningom sem začel uporabljati razne cilje; malo Franjo, maratonček tukaj in tam, kasneje pa že malo večje/težje, kot so maraton Alpe, velika Franja in razne lastne proge.

No trebuh se mi ne manjša, ker rad jem, se pa moja kolesarska zmogljivost povečuje, za kar sem vesel. Tako iščem tudi nove cilje...

Tako je zadnjič naneslo, da sem na www.bicikel.com/forum prebral, da se zbirajo, za skupno turo iz LJ preko Vršiča v LJ (275 km). Narasel mi je pritisk, želja vzplamtela, a hkrati tudi strah – zmorem jaz kaj takega. Seveda sem prebral vse, kako je bilo lani trem udeležencem, ki so letos organizirali za vse željne takega podviga .

Odlašal sem do zadnjega. Odločiti se mi je pomagala odločna žena Katra in Mad_one. Piko na i je dodal Boss, ki je izjavil da gre, pa da itak nima prevožene proge dlajše od Franje (s tem se ne primerjam z Bossom).

Pa smo šli.

4:45 so zvonile budilke (3), čeprav sem se zbudil že 10 min prej. Hitro se oblečem, najem, še na veliko potrebo in gremo. Kolo je bilo že v avtu. Tu naj poudarim, da se splača poslušati stare mačke, kot je npr. Stara_kost, ki pravijo, da je treba pred kolesarskim podvigom, očistiti kolo. Ne samo, da je lep in namazan, temveč predvsem da se ob tem pregleda morebitne napake oz. poškodbe. Meni se je prejšnji večer to izplačalo – imel sem prebit plašč, ki sem ga zamenjal.

Parkiram pred firmo na viču, se otovorim in krenem na zbirno mesto. Vsi se že zbirajo, mad_one lepi avto z »opozorili«. Par fotk in to je to! Gremo! Pa smo šli. Strah me še vedno ni spustil, še posebej ko sem videl nekatere našpičene kolesarje, ki se jim je videlo, da bodo to progo prevozili brez problema.

275km008

275km016

Na poti par defektov, ena pokvarjena račna, vse ostalo se je izšlo b.p.. Do Bovca je šlo lepo, brez problemov. Do Trente praktično tudi. A pred Vršičem, ne vem ali me je že udarila utrujenost in sonce, ali samo strah. Začel sem klecati. Ampak potem je šlo (gelček J ). Počasi in sigurno. Ja, malo zmatran sem že bil. Na vrhu fotke in čakanje vseh udeleženih. Ko sem se spuščal proti Kranjski Gori (zaradi telefonov, sem ostal sam), mi je po glavi rojilo »jeee, pa smo skoraj že doma, nemara da bo šlo«. No ni bilo čisto tako.

275km147

Po kosilu v Kr. Gori , nazaj v sedla pa smo šli naprej. Če sem se do tedaj šlepal, sem pred Jesenicami, prišel na firungo. Priznam, pri tistem vetru nisem zdržal dolgo, je pa bil dober občutek, da sem še jaz nekaj dodal. Proti Begunjam sem imel rahlo krizo, a me je pred klanci proti Tržiču zapustila. Nastopilo je »alfa« stanje, kot se je izrazil eden od kolesarskih sogovornikov. Zašibalo je, tudi v tiste »gordol« klančke. V Tržiču kokakola in še pol tablice. Še nekaj vode in že smo šli dalje. Bližje smo bili Kranju, bolj je šlo, tudi do 54 km/h po ravnem. Jupiiiiiiii, kako je fajn ta bicikel! Od Kranja dalje je šlo z manjšim tempom. Pridemo v Ljubljano, pa še ni bilo dosti. »Peljali« so me še na izlet okoli Ljubljane. Porkaduš! Ma kako je bilo fajn. Cilj. 284 km 2804 m ascenta. Sendvič. Malo kasneje na en pir.

Yes! I did it.

Za vse take novince, ki bi se morebiti odločali za takšno turo in berejo ta blog – moja izkušnja:

Nekaj podlage (beri nekaj km) je vsekakor treba imeti za sabo, je pa zelo pomembno, par izkušenj nabrati na kakšnih maratončkih, da se naučiš zadosti piti in jesti, predvsem pa ob pravih časih, saj če enkrat zamudiš »vlak«, adijo… (tudi to sem okusil)

Hvala vsem ki ste vlekli, mad_one-ju za organizacijo, foxy-ci za prevažanje nahrbtnikov in vsem za družbo.

PingWin

Galerije:

Kostolomec:

http://picasaweb.google.si/bonecrusher30/LjKrGoraLj

Foxy Lady:

http://www.bicikel.com/sl/galerije/?album_id=88&p=-1

PingWin

http://galerije.tracksbox.net/275km/

 

 


Komentarji
Ni komentarjev.

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.